tiistai 17. toukokuuta 2011

Sodankylä rn

Eli lauantaina oltiin Sodankylän ryhmänäyttelyssä. Koiria oli ilmottautunut n. 300 ja harmaita 20. Romeo ei siis ollut ollenkaan mukana, sillä turhaanhan me oltaisiin se EH sieltä haettu. Romeon pentu, Rocky, oli kuitenkin paikalla ja hienostihan pojalla meni kehässä:) Junioriuroksia oli kuusi ja Rocky niistä viimeinen. Kaksi junnu urosta sai ERI:n ja Rocky oli niistä toinen. SA jäi tällä kertaa saamatta, koska pään ryhti juostessa ei ollu tarpeeksi hyvä. Rocky ja toinen junioriuros olivat ainoat urokset jotka saivat ERI:n joten voidaan kai sanoa, että Rocky oli parasuros 2? Tai ainakin toiseksi paras uros. Eikä muuten huonolle hävitty! Paras uros oli myös ROP ja RYP-4. Nyt vaan harjottelemaan lisää niin hyvä tulee.

Rocky ja Anniina kehässä
 Pääsin myös itse pyörähtämään kehässä iltapäivällä, karhukoira kehässä. Kieltämättä aluksi "vähän" jännitti mennä karhukoiran, ja vielä uroksen, kanssa kehään. Karhukoira, joka minun kuului esittää, oli Vuottajan Moje (11 kk). Kerran aiemmin olin koiran nähnyt, mutta onneksi Moje on luonteeltaan ehkäpä yksi leppoisimmista koirista mitä tunnen. Kehässä Moje ei ollut moksiskaan muista koirista, joista suurin osa vähän rähisi ja haukkui muille. Oltiin viimeisiä 7 junioriuroksista, joten meidän piti odotella aika kauan, että päästiin kehään uudestaan. Mentiin Mojen kanssa sivuun, jotta koira ei hermostuisi liikaa, enkä siis tiennyt yhtään miten muilla koirilla oli mennyt.
Meidän vuoro oli mennä kehään ja tuomarina oli siis Johan Juslin. Moje antoi nätisti mitata, katsoa hampaat ja tutkia. Se juoksikin todella nätisti=) Saatiin siis kaksi punaista ja vaaleanpunainen nauha, sillä kukaan muu junioreista ei ollut saanut erinomaista. Sitten taas odoteltiin, että nuoret, avoimet, käyttöluokan ja veteraani oli arvosteltu. Yhdeksän vuotias veteraani oli ainoa, joka oli saanut SA:n, joten mentiin sitten kehään, Moje ja veteraani (Riekko-Ojan Jere). Juostiin kerran kehä ympäri. Välillä Moje laukkasi vähän, mutta muuten meni hienosti. Veteraani oli PU1 ja sai Sertin ja Moje hienosti JUN-ERI, JUK1, SA, PU2, VARASERT! Enpä odottanut ihan tällaista tulosta, joten olen todella tyytyväinen=)


Kaiken kaikkiaan oli hieno päivä näyttelyissä, vaikkei Romeo mukana ollutkaan. Josko sitten seuraavalla kerralla? Tosin ihan hyvä, ettei lähtenyt, koska olisi joutunut olemaan varmaankin autossa loppupäivän (karhukoira kehän ajan) ja olisi turhaan vaan paahtanut itsensä siellä.

Romeon kanssa käytiin eläinlääkärillä ottamassa vasta-aine testit. Tarkoituksena siis lähteä Gällivaaraan 19.6 näyttelyihin yrittämään sitä ruotsin sertiä. Saa nähä, mitä sieltä tulee, kun ei ole koira yhtään parhaassa karvassa. Karvaa on lähtenyt aivan hirveästi ja lähtee vieläkin. Miten tuon kokoisessa koirassa voikin olla niin paljon karvaa?
Rovaniemen juhannusnäyttelykin on mietinnän alla, eli varmaan menee päätös ihan viime hetkille, että mennäänkö sinne vai ei. Olisihan se kiva käydä yrittämässä cacibia, mutta kun tuo karva! Noh.. ehkä me mennään sinne jos karhukoira Mojekin lähtee niin samallahan sitä Romeotakin käyttää kehässä..:D
Nipsulle piti tehdä sellainen koroke, jotta se pääsee kopin katolle. Alkaa jo vanhuus painaa mummolla. Hiiriä/myyriä on aivan hirveästi ja niitä nuo koirat, varsinkin Nipsu, tykkää haukkua ja yrittää pyydystää. Joka tapauksessa kesä on tulollaan ja sen kyllä huomaa myös koirista, joista on tullut entistä laiskempia. Varsinkin päivisin makoilevat vaan koppinsa katolla, kun on niin kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti