lauantai 7. toukokuuta 2011

Kuluvan viikon tapahtumia

 Käytiin tiistaina R:n kanssa karvakuonojen ja erämiesten järjestämissä näyttelyreeneissä. Yritetään nyt saada nuitten makupaljon käyttö vähemmälle/pois kehässä ollessa. Tai kyllähän tuo koira osaa kehässä olla, mutta tarvittaisiin enemmän ryhdikkyyttä ja korvat saisi pysyä pystyssä paremmin. Ihan hyvinhän se onnistui, mikä johtuu osittain siitä, että harjoitukset olivat raviradan vieressä ja Romeo seurasi oikein tarkkaavaisesti hevosia.. Romeon toinen ongelma on peitsaaminen. Se tekee sitä aina välillä, yleensä silloin kun lähdetään juoksemaan. Sitten kun vaihdetaan rytmiä niin koira ravaa kunnolla, ongelma on siis se, että kehässä matka loppuu kesken. Juuri kun Romeo ravaa nätisti pitääkin jo pysähtyä. No meillä on kuusi viikkoa aikaa opetella.
Aiemmin pienenä ongelmana ollut hampaitten katsominen, onnistui harjoituksissa hyvin. Mitä nyt aluksi lähti peruuttamaan, mutta kun laitoin jalan koiran taakse, ettei se pysty peruuttamaan, niin johan onnistui! Eiköhän me tuokin opita kunnolla kuudessa viikossa=)
Näyttelyt harjoituksissa oli myös Romeon ja Lulun pentu Rocky. Rockysta oli kasvanut oikein komea hirvikoira. Viikon päästä koira debytoikin näyttelyissä Sodankylässä. Mielestäni pentu ei ole yhtään isänsä näköinen, mutta emänsä kanssa sillä oli paljonkin yheisiä piirteitä. Tuosta värityksestä en tiedä, että mistä noin kirkkaat värit on tullu? Pari kuvaa Rockysta n. 11 kk. vanhana

Koiralla oli niin paljon virtaa, että tämän parempaa seisotuskuvaa ei saanut


Kuuden viikon päästä lähdetään länsinaapuriin Ruotsiin. Ilmoitin Romeon Gällivaaran näyttelyihin. Tuomari taisi olla Annika Ulltveit-Moe. Saa nähdä miten menee, mutta jos ei muuta niin kokemusta ainakin tulee:) Näyttelyt ovat siis viikko ennen juhannusta eli 19.6. Saattaa olla myös, että mennään yrittämään cacibia Rovaniemen juhannusnäyttelyyn, mutta en ole vieläkään varma tuosta karvasta.. No, onneksi on vielä kaksi viikkoa aikaa miettiä. Tuomarina siis Rovaniemellä Riitta Lahtovaara.

Viikon päästä on siis "kotinäyttelyt" Sodankylässä. Harmaita oli ilmoittautunut yhteensä 20. Romeo ei pääse tällä kertaa mukaan, sillä turhaan mennään hakemaan kolmatta EH:ta samalta tuomarilta.. Nyt R saa pitää taukoa Ruotsin näyttelyihin asti, ensi viikolla käydään varmaan ainakin kerran näyttelyharkoissa ja sitten kahden viikon päästä menään ehkä mätsäriin. JA kotona yritetään saada peitsaamista pois ja hampaat näytettyä vielä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti