torstai 11. syyskuuta 2014

Vähän päivitystä

6.9. järjestettiin Elmo-cup:n ensimmäinen osakilpailu Sodankylän Petkulassa. Ylituomarina oli Pentti Halonen. Kokeeseen osallistui kuusi koiraa, ja tietty siis myös meidän Ruusa. Aluksi ei oikeastaan ollut minkäänlaisia ennakko odotuksia, voi tulla ihan mitä vaan, koska Ruusahan ei ollut kuin kerran aikaisemmin tänä syksynä haukkunut hirviä. Eikä sitä oikeastaan oltu edes paljoa metsällä ehditty käyttää kun itse olen viikot Rovaniemellä ja mustaherukkahommat ja työt vie aika reilusti aikaa näin elo-syyskuun vaihteessa.

Mutta kokeet meni paremmin kuin hyvin ! Ihan mieletön pikkupimu tuo Ruusa. Hirvi löytyi ensimmäiseltä hakulenkiltä 25 min päästä (8:35). Löytömatkaa tuli 3,5 km ja etäisyys ryhmästä oli 1,2 km. Hirvi jäi löytöpaikalle ja löytöhaukkua tulikin se 120 minuuttia. Haukkuaikaa yhteensä 247 min, josta siirtyvää 4 minuuttia. Karkkoja neljä kappaletta, joista kilometrejä kertyi 5,2 km. Uusintahaukkuja 3 (yli 30 min), viimeistä karkkoa koira ei saanut kiinni. AT tuli kaksi kappaletta. HT 94. Lähestyttäessä haukkua haukkutiheys harveni, mistä lähti pari pistettä. Koira myös tuli kokeen loputtua kutsusta. Vauhtia kuulemma riitti koko päivän ajan eikä koirassa paljon näkynyt väsymisen merkkejä kokeen jälkeen.

Haku: 8
Löytötehokkuus: 10
Löytöhaukku: 10
Haukkutyöskentelyn laatu: 8
Pakenevan hirven seuraaminen: 10
Pakenevan hirven pysäyttäminen: 10
Haukkuaika: 10
Haukun kuuluvuus: 8
Haukun tiheys ja peittävyys: 8
Yhteistyö ja tottelevaisuus: 4
a) 1 b) 1 c) 2

Yhteensä siis 86 pistettä ja kisan toinen sija! Ja lisäksi siis Ruusan ensimmäinen HIRV 1 ! Ihan mahtavaa.

Koko päivä sujui muutenkin hyvin, kuudesta koirasta neljällä todettiin hirvityöskentely.

Sunnuntaina lähdin sitten Romeon kanssa käymään katselemassa, josko jotakin löytyisi, kun ei poika ollut viikkon päässyt metsälle. Hirvet löytyivät noin puolen tunnin haun päätteeksi. Se "pikkureissu" vähän venyi, ainakin koiran osalta, kun Romeo päätti lopettaa hommat vasta maanantaiaamuna puoli seitsemän aikaan. Harvemmin Romeo jää pimeän aikaan metsään, muistaakseni vain kerran aikaisemmin on ollut yön metsässä. No, ehkä viikon tauko ja se, että haukussa olleet emä ja vasa eivät paljoa liikkuneet, vaikutti asiaan. Työskentelymatkaa tuli suunnilleen joku 20-30 km ja työskentely aikaa 16 tuntia, josta suurin osa haukkua.

Pakko myöntää, että viikonloppu oli ihan huippu koirien osalta. Ruusalle ensimmäinen koe, mahtavalla työskentelyllä ja Romeolle 16 tunnin työskentely hirvillä. Tämmösiä lisää kiitos. Kyllähän näitten kanssa tohtii alottaa hirvenpyynti kahen viikon päästä.

Ruusan kans olisikin tarkoitus mennä 14.9. Elmo-cup:n toiseen osakilpailuun seuraavaksi. Peukut pystyyn, että onni olisi taas mukana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti